• skyplast@mail.bg
  • 0886440501, 0877689333
  • гр. Самоков, ул. "Цар Борис III" №16

Дограма

PVC дограмата е практично и модерно решение по отношение на постигането на домашен уют или комфортна работна атмосфера. Този тип дограма се характеризира с определени показатели като разнообразие в броя на камерите и видовете стъклопакети, висока енергийна ефективност, минимална поддръжка, отлични топло- и шумоизолационни показатели. Едно от основните преимущества е неподатливостта й на атмосферни влияния, като издръжливостта й достига от -50° до +60° градуса. Гаранционният срок на PVC дограмата е между 15 и 20 години, но повечето специалисти твърдят, че този вид профили могат да издържат и доста повече. Продуктите на THISSEN INOUTIC и WEISS PROFIL, с който Ние работим подлежат на рециклиране и също така защитават околната среда. PVC дограмите имат и добра противопожарна защита, като индексът за разпространение на пламъците е сведен до нула. Това означава, че профилите няма да поддържат процеса по изгаряне, който отделя токсични елементи, разграждащи се в атмосферата и влияещи отрицателно на околната среда. Гладката им повърхност се почиства лесно и на практика не се нуждаят от поддръжка. Те издържат при изключително високи нива на влажност, сухота, градушки, снежни бури и други подобни

AL дограма: Фирмата работи с две доказали се системи за алуминиева дограма –така наречената студена серия с непрекъснат термомост и топла серия с прекъснат термомост И двата вида са символ за качество и надеждност. Алуминиевата дограма намира широко приложение за вътрешни врати и прозорци, както и при остъкляването на офиси и административни сгради – там, където помещенията не се използват за постоянно живеене. Тя се използва при защитни врати, включително за пожар, както и за различни системи за преградни стени. Вътрешните интериорни врати са изработени предимно от алуминий, чийто обков е много по-евтин от този на PVC вратите. Самият материал предполага много и разнообразни решения. Алуминиевата дограма е прекрасно решение при големи температурни разлики, които са в диапазона -80 до +80 градуса. Алуминият е метал и е по- топло и студо проводим, същевременно е по-тежък от пластмасата. Алуминиевата дограма е най-подходящата и при земетръсни райони, поради голямата си издръжливост на вибрации и неподатливостта на деформации.

Алуминиевата система с прекъснат термомост, се отличава от другата система по това, че при термомоста частите са свързани с полиамид. Изключително предимство е, че се използва при всякакви атмосферни и климатични условия. Профилът е алуминиев, но по средата е разделен от пластмасова шина, която не позволява външния край на профила, ако е студен или топъл да придава тази температура на вътрешния край. Термомостът задържа въздух и именно той е причината за запазване на температурата в помещението. Той се използва и за врати, които има възможност  да се отварят едноосово или двуосово.

Предимства

Добра топлоизолация

Една от най-важните задачи на съвременната pvc дограма е да задържа топлината. Чрез прилагането на стъкло за спестяване на енергия в дограмата, загубата на топлина е намалена с повече от 10 пъти, като по този начин осигурявате топлина в дома си в най-тежките студове. След като монтирате в дома си енергоспестяващи прозорци, вие спестявате пари за допълнително отопление, и най-важното – създавате комфортна среда за хората, които обичате.

Шумоизолация

Съвременните прозорци не само запазват топлината, но също така предпазват от постоянният шум и създават комфортна среда във вашия дом. За защита от градския шум използваме специални стъклопакети, които са структурно различни от стандартния. Прилагане на три стъкла с различна дебелина и промените в разстоянието между тях създават идеални условия за изолиране на шума.

Повече светлина

Всеки вид pvc дограма е проектирана и изпълнена с една идея „Повече светлина“. Специалният дизайн на всички елементи на прозореца ви позволява да се насладите на голямата част от дневната светлина.

Дизайн

Възможностите са безкрайни за вас – всеки цвят и текстура, форма и начин на отваряне. Ние сме щастливи, че благодарение на здравината на pvc дограмата THISSEN можем да проектираме и изработим уникални по вид и качество конструкции.

Лесна поддръжка

Удобството е огромно при pvc дограмата THISSEN. Гланцираната повърхност на дограмата не се нуждае от често миене, тъй като прах и мръсотия трудно се задържат по нея. Измиването на прозорците, става много лесно, като се почистят с мокра кърпа.

Защита от кражба

Всички прозорци могат да бъдат оборудвани със специални приспособления с по-голяма защита срещу кражба с взлом. Това е много важно при монтиране на прозорци, разположени на първи и втори етаж на жилищни сгради, в близост до стълби , навеси, над магазини и др.

Надеждност и издръжливост

Нашите прозорци са изработени в крак с новите технологии на производство и монтаж на немска pvc дограма – няма евтини заместители, само оригинални материали!

Пожаробезопасност

Пластмасата използвана за направата на профилите THISSEN е негорима. В нашата практика е имало случай, когато през прозорците огънят не може да се разпространи в цялата къща, по този начин са избегнати сериозни последствия.

Контролиране на вентилацията

Различни начини на отваряне на прозорците и специални вградени механизми, които ви позволяват не само бързо да се проветри помещението, но също така предоставят постоянен приток на свеж въздух без изстудяване на помещението.

Липса на конденз

Използването на нискоемисионни и високоенергийни стъклопакети премахват възможността за конденз. Дори в помещението да има високо отделяне на влага микровентилацията позволява влажността на въздуха да не е висока без да изстива помещението.

2018 - 2025 © Copyright Идеа ОМ